на живо

"Челси" мина на ходом през "Хъл"

Диего Коста излезe начело при голмайсторите в Англия

Getty Images

"Челси" не се затрудни при гостуването си на "Хъл Сити" и спечели с 2:0. И двата гола паднаха през втората част, като първо Уилиан откри в 61-ата минута, а Диего Коста добави още едно попадение само 6 минути по-късно. Това бе първа победа за отборът на Антонио Конте в последните 4 кръга във Висшата лига на Англия.

Снимка: Getty Images

Първият шанс в срещата се откри пред домакините от „Хъл Сити”. В 4-ата минута „тигрите” получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но Куртоа се намеси добре и спаси шутът на Робърт Снодграс.

От този момент нататък гостите от "Челси" взехa преимуществото и на два пъти Уилиан имаше шанс да отбележи. В 16-ата минута бразилецът бе изведен на добра стрелкова позиция в наказателното поле, но след нескопосан удар топката излезе в аут. Минути по-късно ситуацията се повтори и отново шутът на Уилиан премина в страни от страничната греда.

В даденото от съдията Антъни Тейлър двуминутно продължение полузащитникът на "Хъл" Райън Мейсън бе изведен на добра позиция. Той пое топката в средата на терена, напредна и шутира от около 30 метра, но Куртоа отново бе заел добра позиция.

Второто полувреме стартира със значително по-високо темпо на игра. След хубав пробив на Н'Голо Канте в 58-ата минута, топката се оказа в Диего Коста, който стреля от малък ъгъл, но топката се отби в страничния стълб. При добавката Канте изпрати кълбото над вратата.

Снимка: Getty Images

Отборът на Антонио Конте все пак успя да излезе напред в резултата в 61-ата минута. Диего Коста изведе Уилиан, който с едно докосване изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратаря Маршал.

В 67-ата минута именно асистиралият за първия гол Диего Коста удвои аванса на своите. Испанският национал отбеляза по идентичен начин, а това бе неговият шести гол от началото на сезона в Англия. До края на срещата "Челси" намали оборотите, а пред "Хъл Сити" не се откри шанс да се върне в мача. 

След днешния успех "Челси" се изкачи временно до 6-тото място в класирането. "Хъл" остава 12-ти, без победа в последните си 5 мача.