на живо

Челси наказва расистите с доживотна забрана да посещават мачове

Все още обаче, се очакват всички доказателства

Гардиън

Челси ще накаже тримата свои привърженици да не посещават мачовете на отбора до живот, след като видео показа как феновете пречат на тъмнокож мъж в парижкото метро да се качи. Това се случи преди равенството 1:1 срещу френския Пари Сен Жермен в мач от първата елиминационна фаза на Шампионската лига.

Забраната обаче, ще влезе в сила само ако има неоспорими доказателства, че тези именно тези привърженици са участвали в инцидента.

"Вече казахме, че ако съответните лица бъдат признати за виновни, то те ще получат доживотна забрана за посещение на мачовете на Челси. Вече имаме такава информация чрез свидетели и сега е моментът да благодарим на всички фенове, които ни помогнаха", съобщиха от клуба.

Ръководството и адвокатите на Челси продължават да работят съвместно с полицейските власти в Париж и Лондон. Разследването още не е приключило и се очаква до края на седмицата още фенове на Челси да получат наказания, макар и те да бъдат по-леки. Привържениците на Челси се изявиха в парижкото метро с песента: "Ние сме расисти, ние сме расисти и това ни харесва".

 

Тагове:

челси