на живо

"Челси" победи и отново е на точка зад лидерите

Диего Коста продължава надпреварата със Серхио Агуеро за първото място в голмайсторската класация

Facebook

Воденият от Антонио Конте "Челси" спечели с 2:0 гостуването си на "Саутхемптън" в мач от 10-тия кръг на Висшата лига. Головете за победителите отбелязаха Еден Азар в 6-ата минута и Диего Коща в 55-ата. Трите точки оставиха "сините" само на една зад лидерите "Сити", "Арсенал" и "Ливърпул".

"Челси" започна по-активно мача на стадион "Сейнт Мери" и още в 6-ата минута поведе. Еден Азар получи топката в наказателното поле на "светците", финтира защитник и отбеляза с прецизен удар между краката на Фрейзър Форстър. 

До края на първата част отборът на "Саутхемптън" така и не успя да затрудни защитата на лондончани, които от своя страна можеха да удвоят, но удар на Диего Коста бе отразен от вратаря.

Бразилецът с испански паспорт все пак успя да се реваншира в 55-ата минута. След комбинация с Азар, Коста стреля опасно и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата, оформяйки крайното 0:2. 

В 85-ата минута гол на Чарли Остин бе отменен заради засада, а повторенията показаха, че отсъждането на съдията е спорно.

Днешният успех бе четвърти пореден за тима от Западен Лондон във Висшата лига, като в последните четири срещи възпитаниците на Конте са отбелязали общо 11 гола, без да допускат нито един. "Саутхемптън" пък остава на 9-ата позиция с актив от 13 точки.