на живо

"Челси" подписа с Кай Хаверц за 5 години

21-годишният полузащитник е вторият най-скъп играч на "сините"

"Челси" има нов полузащитник! Очакваният трансфер е факт - 21-годишният Кай Хаверц от "Байер" Леверкузен вече е част от лондонския тим. 

Германецът пристига в клуба срещу впечатляващите почти 80 млн. евро. Според британските таблоиди, сумата ще набъбне до 100 млн. евро с бонусите на играча. 

Роденият през 1999 г. в Аахен футболист е играл само за "аспирините" в професионалната си кариера. Той дебютира в мъжкия тим на "Байер" през октомври 2016 г. От тогава на сметката си има 118 мача, в които е отбелязал 36 гола.

През 2019 г. завърши на второ място след Марко Ройс с анкетата за Футболист на годината на Германия.

През 2018 г. Йоахим Льов за първи път го извика в мъжкия национален отбор. От тогава е изиграл 7 мача за Бундестима и е вкарал 1 гол - срещу Аржентина в приятелска среща.

"Много съм щастлив и горд, че съм тук. За мен това е една сбъдната мечта - да играя в голям клуб като "Челси". Нямам търпение да се запозная с играчите и треньорите! Радвам се, че съм тук", бяха първите думи на Хаверц пред официалния сайт на клуба.

Той се превърна в най-скъпият германски футболист. За "сините" от Лондон пък е втори по този показател след вратаря Кепа Арисабалага, който пристигна от "Атлетик" Билбао за малко над 80 млн. евро през 2018 г.

В "Челси" привлякоха седем нови футболисти през летния трансферен прозорец. Общата им стойност е близо 260 млн. евро. На "Стамфорд бридж" на разположение на мениджъра Франк Лампард вече са Хаким Зиеш, Тимо Вернер, Бен Чилуел, Маланг Сар, Шавиер Мбуямба, Тиаго Силва и Хаверц.