на живо

Челси постигна своето в Париж

Лондончани изкопчиха равенство и вкараха гол като гост

Getty Images/Guliver Photos

Пари Сен Жермен и Челси завършиха при резултат 1-1 първия мач помежду си от осминафиналната фаза на Шампионска лига.

Двата отбора изиграха предпазлив мач на Парк Де Пренс в Париж, като домакините могат да съжаляват много повече, че не стигнаха до победата. Още в началото на двубоя ПСЖ можеше да вкара, но един от най-добрите на терена Тибо Куртоа спаси ударите с глава първо на Матуиди, а след това и на Ибрахимович.

Челси бе доволен да приема играта в своята половина, а Пари Сен Жермен не успяваше да изненада бранителите на гостите, макар и да владееше топката по-продължително.

Все пак Челси поведе в 35-та минута след гол на Бранислав Иванович. Той получи подаване от друг защитник - Гари Кейхил и вкара с глава. Любопитното е, че за да стигне топката до Кейхил, тя бе пратена от трети бранител - Джон Тери.

До края на първата част играчите на Лоран Блан бяха стъписани, но с началото на втората част започнаха устремено.

В 54-та минута Единсон Кавани вкара изравнителен гол. Блейс Матуиди центрира отляво, уругваецът бе оставен недопустимо сам в наказателното поле и вкара с глава.

Французите потърсиха пълен обрат, но отново срещнаха отпора на Тибо Куртоа. Вратарят спаси удар на излезлия срещу него Златан Ибрахимович, а добавка на Есекиел Лавеци се отби в защитник.

Към края Кавани излезе на стрелкова позиция, но от малък ъгъл прати топката в аут. В последните секунди на двубоя удар с глава на Златан Ибрахимович бе избит от Куртоа.

Така Пари Сен Жермен не успя да победи Челси, макар и да имаше много повече положения за гол, а Жозе Моуриньо отново накара отбора си да играе не толкова зрелищно, но пък изключително ефективно.