на живо

"Челси" прегази "Питърбро" и продължава напред във ФА Къп

Педро отбеляза две попадения за победата на "сините"

Getty Images

"Челси" победи с 4:1 третодивизионния "Питърбро" в мач от третия кръг за ФА Къп. Точни за домакините бяха Педро (18', 75'), белгийският нападател Миши Батшуай (44') и Вилиан (52'), а единственото попадение за гостите бе дело на Том Николс в 71-ата минута на мача. 

"Сините" излязоха на "Стамфорд Бридж" с цели девет промени в състава си спрямо този при загубата от "Тотнъм" (2:0) на 4 декември (сряда). Най-любопитно бе завръщането на капитана Джон Тери, който през този сезон не получава шанс за игра във Висшата лига.

Снимка: Getty Images

Възпитаниците на Антонио Конте доминираха на терена през цялото първо полувреме, което доведе и до откриването на резултата в 18-ата минута на мача. Сеск Фабрегас шутира към вратата, но ударът му бе блокиран, Натаниел Чалоба също не успя при добавката, но при избиването на вратаря на гостите Люк Макгий, Педро прати топката директно в мрежата.

До края на първата част "Питърбро" имаше няколко добри възможности за изравняване. Малко преди почивката обаче "сините" удвоиха аванса си след контраатака, която завърши с попадение на 23-годишния талант Батшуай.

През второто полувреме атаките на "Челси" продължиха и в 52-ата минута Вилиан се разписа от ръба на наказателното поле след подаване на Педро за класическото 3:0. 

Снимка: Getty Images

В 67-ата минута капитанът Джон Тери бе изгонен с директен червен картон и така остави "сините" с човек по-малко на терена. Очаквано, две минути по-късно, Том Николс върна един гол за "Питърбро" за 3:1.

Отново Педро бе точен за крайното 4:1. В 75-ата минута испанецът се разписа за втори път след подаване на Батшуай, а вратарят на гостите остана безпомощен. 

Така лидерът във Висшата лига се класира за четвъртия кръг на ФА Къп. В следващия си мач от английското първенство "Челси" ще гостува на шампиона "Лестър".