на живо

"Челси" разнищи "Карабах" и се класира за 1/8-финалите (ВИДЕО)

Лондончани вкараха четири гола на азербайджанския състав

Reuters

"Челси" разгроми с 4:0 "Карабах" при гостуването си в Азербайджан в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Така "сините" от Лондон си гарантираха участие на 1/8-финалите на турнира.

Гостите тотално надиграха "Карабах". Те получиха правото да изпълнят дузпа в 21-ата минута, след като Садиков спря откъсващия се сам срещу вратаря Вилиан и получи директен червен картон. Еден Азар бе точен от бялата точка за 1:0. Вилиан удвои в 36-ата минута след асистенция на Азар.

След почивката гол на "Челси" бе отменен заради засада на Аспиликуета. В 73-ата минута Сеск Фабрегас вкара от дузпа за и направи преднината на "сините" класическа. В 85-ата минута Вилиан вкара втория си гол в мача за крайното 4:0.

Това бе трета победа за отбора от Англия, който излезе начело в предварителната група с 10  точки и си гарантира участие в етапа на директните елиминации. "Карабах" остава на последна позиция с 2 точки. 

В другия мач от групата "Атлетико" Мадрид приема "Рома" на "Уанда Метрополитано" от 21:45 ч. Срещата ще бъде излъчена пряко по RING.