на живо

"Челси" разпиля "Евертън", Азар отново набира скорост

Белгийският национал изигира страхотен мач и напомни за формата си от преди два сезона

Getty Images

"Челси" разгроми с 5:0 гостуващия тим на "Евертън" и временно излезе еднолично начело във Висшата лига на Англия. Белгийската звезда на домакините Еден Азар се отчете с много силен мач и два гола, а Маркос Алонсо, Диего Коста и Педро добавиха по още едно попадение.

Срещата на "Стамфорд Бридж" в Лондон започна с минута мълчание в памет на загиналите английски войници във войните, в които Великобритания е участвала.

Отборът ръководен от Антонио Конте започна по-добре, като в първите минути на срещата футболистите на "Евертън" рядко стигаха до топката. Логичното се случи в 19-ата минута, когато Азар проби от ляво и след страхотен удар по диагонала откри резултата.

Още в следващата атака ситуацията за мърсисайдци се влоши още повече. След хубава комбинация между Азар и Диего Коста, топката стигна до левия бек Маркос Алонсо, който стреля силно и мушна топката през краката на вратаря Стекеленбург.

До края на първата част "Челси" направи резултата класически. Лидерът при голмайсторите Коста добави още едно попадение в сметката си в 42-ата минута, когато се озова непокрит след центриране от корнер и вкара за 3:0.

Снимка: Getty Images
Нещата през втората част не се промениха, а футболистите на "Евертън" сякаш не бяха на терена. В 56-ата минута направилият страхотен мач Еден Азар отбеляза второто си попадение, след като финтира няколко защитници на "карамелите" и не остави шанс на Мартен Стекеленбург.

10 минути по-късно отново белгиеца напредна опасно от ляво, не се поколеба да стреля, но вратарят на "Евертън" изби. При добавката обаче Педро не сгреши и оформи крайното 5:0.

Отборът от град Ливърпул пък завърши мача без нито един удар в oчертанията на вратата, пазена от Куртоа.

Разгромната победа, която качи футболистите в синьо на лидерската позиция, бе пета поредна, а също така е интересно да се отбележи, че футболистите на Антонио Конте нямат допуснат гол в последните 5 двубоя. Роналд Куман и неговият "Евертън" пък останаха 6-ти с актив от 18 точки.