на живо

"Челси" развали дебюта на Гризман и Де Йонг (ВИДЕО)

"Сините" спечелиха купа "Ракутен"

Reuters

"Челси" победи "Барселона" с 2:1 в среща, играна в японския град Сайтама, и спечели купата "Ракутен", която се явява първо отличие за "сините" след назначаването на Франк Лампард за мениджър на тима.

За лондончани това е втори успех в четирима мача от началото на подготовката, докато за каталунците бе първи двубой след края на сезон 2018/19.

Снимка: Reuters

Дебют за "Барселона" направиха новите попълнения Антоан Гризман и Френки де Йонг. Французинът започна мача от първата минута, докато холандецът се появи в игра от резервната скамейка.

"Челси" бе по-добрият отбор на терена от самото начало и в 22-ата минута Тами Ейбрахам направи шокиращ пропуск от близка дистанция. В 35-ата минута обаче младият нападател се реваншира, възползвайки се от грешка на отбраната на "Барселона", за да открие за 1:0.

Снимка: Reuters

В 81-ата минута лондончани стигнаха и до втори гол, а негов автор стана Рос Баркли. Английският национал получи топката до дъгата на наказателното поле и с техничен удар в долния ляв ъгъл вкара за 2:0.

В добавеното време на срещата "Барселона" върна един гол чрез Иван Ракитич, който бе точен с удар извън наказателното поле.