на живо

"Черно-бял" Пловдив празнува цяла нощ (ВИДЕО)

9-минутна заря за носителите на Купата на България

Първата Купа на България във витрината на "Локомотив" Пловдив беше отпразнувана с шумни тържества на стадион "Лаута". Вчера (15 май) "черно-белите" победиха своя градски съперник "Ботев" с 1:0 след ефектно попадение с пета на Ален Ожболт. Мачът се игра на стадион "Васил Левски" в София, но истинските празненства за "железничарите" започнаха при завръщането им в Града под тепетата.

Половин час след полунощ собственикът на клуба Христо Крушарски пристигна първи в дома на "Локо". Пред стадиона го чакаха стотици фенове, за да отпразнуват заедно успеха.

"Винаги така да сме щастливи и да сме заедно! Когато сме заедно, виждате какво става!", бяха първите думи на бизнесмена.

Снимка: Lap.bg

След него на "Лаута" пристигнаха играчите и треньорите, които вече имат статут на истински герои на клуба.

"Това ми е мечтата от дете! Радвам се, че се сбъдна, че всички се радват, че Купата е тук на "Лаута", заяви пред bTV Бирсент Карагерен.

Всички те бяха посрещнати топло от феновете - с много песни, прегръдки и скандирания. А кулминацията беше 9-минутна непрекъсната заря, която озари нощното небе над Пловдив.

Около 2:00 ч. към празненствата се присъединиха и последните фенове, пътували с 12-те автобуси до София, за да подкрепят своите любимци. 

Футболистите и ръководството излязоха на терена, за да покажат трофея на своите фенове, спечелен точно 15 години след последното отличие на тима. През 2004 г. "Локо" стана шампион на България за първи път в историята си.

"Празненствата ще продължат и днес (16 май). В 18:00 ч. ще се съберем пред община "Пловдив", където всички отново ще могат да видят и да се снимат с Купата и с играчите на "Локомотив" Пловдив", каза говорителят на фенклуба на "Локо" Петър Георгиев.

Шествието ще тръгне от стадиона в парк "Лаута" в 17:00 ч.