на живо

Черно море дебютира с обрат в Първа лига

Капитанът на варненци Георги Илиев бележи две попадения в мача

Черно море успя да надвие като гост Пирин (Благоевград) в мач от първия кръг на Първа професионална лига, който завърши с резултат 3:1. Капитанът на варненци Георги Илиев записа много силно представяне като вкара две от попаденията за крайния резултат, а нападателят Марек Кузма добави гол и асистенция.

Началото на мача беше за тима на новия старши треньор Георги Иванов - Гонзо, но след 20-тата минута Пирин установи контрол в мача и пред Тони Тасев, Благов и Златинов се откриха добри възможности да нанесат голов удар. Малко преди тях пък Пламен Николов се размина с гола за Черно море.

Снимка: Facebook

В 26-тата минута обаче Пирин поведе в резултата с гол номер 50 на Златинов. Александър Башлиев центрира от дясно, Златинов се вклини пред двамата бранители и вратаря, Сукуп опита да я изчисти, но я удари в крака на Златинов и топката влезе в мрежата. 

Черно море стигна до равенството в 37-ата минута, след като Михаил Венков центрира от ляво, а Башлиев отклони топката с ръка. От 11-те метра Георги Илиев не сбърка.

Снимка: Facebook

В началото на втората част двата отбора си размениха голови възможности. Най-напред Марек Кузма пропусна в 51-ата минута, след него Чанович успя да запази вратата на моряците, а минути по-късно и Аргилашки се разтегна и извади топката пред голлинията.

В 61-ата минута Марек Кузма изведе гостите напред, засичайки с глава центриране на Георги Илиев от дясно от корнер. Четири минути след него Коконов не успя да вкара след пробив и пас на Венков. Но в 69-ата минута моряците направиха резултата 3:1 с попадение оформено от контраатака на Кузма и Георги Илиев. 

Снимка: Facebook

В последните 15 минути пиринци натиснаха здраво и можеха да стигнат до гол на два пъти в 75-ата и 77-ата минута, но Златинов и Стилиян Николов не успяха да реализират попадения. Първо Златинов беше неточен, а след това удар на Николов се отби в гредата, върна се в главата на Чанович и излезе в корнер. До края на мача черноморци можеха да стигнат и до четвърти гол, но Георги Андонов не успя да вкара.