на живо

Лидерът "Черно море" с второ поредно равенство в Първа лига

1:1 на стадион "Тича" в мач от петия кръг

Lap.bg

"Черно море" и "Славия" завършиха 1:1 в мач от 5-тия кръг на Първа лига. Въпреки второто поредно равенство на варненци, те остават на първото място във временното класиране с 11 точки, докато "белите" са средата на таблицата с 5 точки в актива си.

Домакините първи стигнаха до сериозно голово положение. В 7-ата минута Атанас Зехиров центрира отдясно, а Мариян Огнянов стреля с глава, но неточно. В 11-та минута Иван Минчев от гостите изпълни много опасно пряк свободен удар от около 22 метра, но вратарят на "моряците" Емил Михайлов показа добра реакция и успя да избие топката. 

Домакините откриха резултата в 38-ата минута. След центриране от корнер и лошо изчистване на топката от Ивайло Димитров, тя попадна у Атанас Зехиров, който със силен удар фронтално срещу вратата на гостите вкара за 1:0. 

Гостите изравниха резултата в 72-ата минута. След центриране на Иван Минчев топката премина през куп играчи, а Георги Йомов с глава от няколко метра реализира за 1:1. Минута по-късно отново Георги Йомов бе близо да отбележи втори гол, но след удара му топката излезе в аут. 

В 86-та минута отличната реакция на вратаря на "Черно море" Емил Михайлов спаси домакините от нов гол, след като стражът успя да спаси удар на Ивайло Димитров от близко разстояние.