на живо

"Черно море" се завърна на "Тича" с победа

"Моряците" се справиха с "Дунав" Русе

Lap.bg

"Черно море" записа минимална победа с 1:0 над "Дунав" Русе при завръщането на "моряците" на стадион "Тича" след 14-месечно прекъсване. До днес (28 юли) възпитаниците на Георги Иванов - Гонзо, играеха срещите си в Каварна заради липса на лиценз на спортното съоръжение.

Победата е трета поредна за "Черно море" и тимът е начело в класирането на Първа професионална лига с пълен актив от 9 точки. "Дунав" пък е втори с 4 точки.

Домакините започнаха по-добре срещата и още в началото успяха да създадат две голови положения. Във втората минута Мартин Костадинов успя да се пребори отляво и да центрира, но Мариян Огнянов от удобна позиция стреля неточно. В 7-та минута пък Орлин Старокин застраши вратата на "Дунав" след удар с красива задна ножица, но топката попадна в ръцете на вратаря Станислав Антонов.

В 25-та минута гостите можеше да открият резултата. След грешка на вратаря на домакините Емил Михайлов, който се размина с топката в наказателното поле, Бранимир Костадин успя да я догони и стреля от малък ъгъл, но притичалият Мартин Костадинов успя да изчисти пред голлинията.

През втората част отново домакините бяха по-активни, но трудно успяваха да създадат чисти голови ситуации. В 60-та минута Атанас Зехиров стреля много опасно по диагонал отдясно, но топката премина над вратата на "Дунав".

До единственото попадение в мача се стигна в 65-ата минута. Илиас Хасани открадна топката в центъра на терена напредна отляво и със силен шут от около десетина метра вкара за 1:0.

В 68-та минута Самир Аясс можеше да изравни резултата с красиво изпълнение, но топката мина встрани от вратата на "Черно море". 

В 75-та минута след разбъркване в наказателното поле на домакините "Дунав" можеше да изравни, но Юлиян Ненов вместо да вкара в празната врата, нацели гредата. До края на срещата Цветелин Чунчуков на два пъти и Марек Кузма пропуснаха да реализират нов гол за домакините.