на живо

Помощникът на Дик Адвокаат е новият треньор на "Ботев" Пловдив

Желко Петрович има богат опит

Getty Images

Черногорецът Желко Петрович е новият старши треньор на "Ботев" Пловдив. Клубът се договори с 53-годишния специалист, който ще води отбора през новия сезон, обявиха "канарчетата" на официалния си сайт.

През миналия сезон Петрович е бил асистент на Дик Адвокаат в холандския "Утрехт". 

В екипа на новия наставник на "Ботев" ше влязат Жарко Лучич (помощник-треньор), Тодор Георгиев (кондиционен треньор) и Михаил Ролев (треньор на вратарите).

Желко Петрович ще бъде представен официално в сряда преди заминаването на отбора за лагера във Велинград.

Новият треньор на "Ботев" притежава богат опит във футбола. Като състезател играе за отборите на "Севиля", ПСВ Айндховен, "Динамо" Загреб, както и за националния тим на бивша Югославия.

В треньорската си кариера е бил старши треньор на "Боависта" (Португалия), "Валвийк" (Холандия), "Урава" (Япония), "Ал Шааб" (ОАЕ) и "Адо Ден Хааг" (Холандия).

Петрович е дългогодишен асистент на Дик Адвокаат, с когото освен в "Утрехт" работи още в "Съндърланд" и националния отбор на Сърбия.

Визитката на новия треньор на "канарчетата" включва още работа като помощник-треньор на Рууд Гулит във "Фейенорд", Мартин Йол в "Хамбургер", Авраам Грант в "Уест Хем" и Гус Хидинг в "Анжи" Махачкала.