на живо

Червеният картон на Неймар мирише на... карнавал

Футболистът беше изгонен в последния мач на ПСЖ и може да се отдаде на самба в родината си

Reuters

Неймар и карнавала в Рио де Жанейро - безкрайна любов, която трае от няколко години насам. Всъщност бразилецът не е пропускал да се разкърши в ритъма на самбата в последните 6 години. Как го прави с толкова натоварена програма, в която присъстват мачове от първенството и европейските клубни турнири? 

Всъщност, в последните години, точно около дните на най-известния карнавал в света, Ней често е контузен. 

През настоящия сезон той обаче е в добра форма и треньорът Томас Тухел не се колебае да го ползва в мачовете. Бразилецът игра и в последната среща на ПСЖ при победата с 4:3 над "Бордо". Именно тогава, в последните секунди на продължението на второто полувреме, Неймар получи... червен картон. 

Това не е нещо необичайно за бразилеца, но денят, в който го изкарва, подвида няколко въпроси. 

Снимка: Reuters

Карнавалът в Бразилия започна на 21 февруари и трябва да завърши на 26 февруари 2020 г. Неймар със сигурност може да се появи на купона в Рио, тъй като червеният картон му гарантира, че няма да вземе участие в следващия мач на ПСЖ - срещу "Дижон" в събота (29 февруари). 

Той обаче най-вероятно ще пропусне друго важно събитие - рождения ден на сестра му Рафаела на 11 март. В същия ден "Пари Сен Жермен" играе срещу "Борусия" Дортмунд. В първия мач от осминафиналите германският тим победи с 2:1.