на живо

Червеното пропадане продължава, ЦСКА пак не вкара гол (ВИДЕО)

Нулево равенство между "армейците" и Ботев (Пловдив)

ЦСКА и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 в мач от 3-я кръг на шампионската група във футболното ни първенство. Резултатът може да обезсмисли битката за титлата, ако в понеделник лидерът Лудогорец спечели гостуването си на Локомотив (София). В такъв случай "червените" биха изостанали на осем точки от върха при седем оставащи кръга до края на шампионата.

Това бе шести пореден мач, в който "армейците" не само не стигнаха до победата, но дори не отбелязаха попадение. От началото на пролетния дял от първенството столичният гранд няма вкаран гол, а в същото време е допуснал седем. Головата суша вече набъбна до внушителните 562 минути.

За трети път в последните седем мача между ЦСКА и Ботев двубоят завърши без попадения, а в трите им срещи за сезона са отбелязани едва три гола. 

"Червените" трябва да съжаляват още повече за пропуснатия шанс за победа, след като съперникът им бе с човек по-малко почти цяло второ полувреме. В 54' от игра бе изгонен Даниел Златков, който получи втори жълт и респективно червен картон.

До края обаче домакините не успяха да стигнат до чисто голово положение. Удар на Аурелиен Йоахим мина над вратата, а гостите пропуснаха две страхотни възможности за гол, при едната от които Валентин Илиев изчисти топката с шпагат от голлинията.

Подобно на ЦСКА, и Ботев влезе в серия без победа и отбелязан гол. "Жълто-черните" нямат успех и вкарано попадение в три поредни срещи, оставайки на шесто място в класирането с 38 точки.

След края на мача на ст. "Българска Армия" футболистите на ЦСКА отново имаха разговор с привържениците в Сектор "Г", който бе проведен в приятелски тон.

В друг мач от "А Група", игран в петък, Черно море победи Хасково с 2:0. Головете отбелязаха Ернандес и Райков. Варненци се доближиха на точка от седмия Левски, който утре гостува на Славия.

Останалите мачове от кръга в първата шестица са Литекс - Берое (събота, 20:00) и Локомотив (София) - Лудогорец (понеделник, 17:00).