на живо

Четири българки ще играят в квалификациите за Australian Open

Те ще се проведат в Дубай от 10 до 13 януари

Reuters

Четири българки ще участват в квалификациите за основната схема на първия за 2021 г. тенис турнир от Големия шлем. Откритото първенство на Австралия ще се проведе от 8 до 21 февруари, но кои ще са участничките в него ще стане ясно на турнир в... Дубай от 10 до 13 януари.

Цветана Пиронкова (136-а в световната ранглиста), Виктория Томова (номер 193), Изабелла Шиникова (номер 202) и Елица Костова (номер 210) са родните представителки, които ще мерят сили с другите желаещи да участват във важната надпревара.

Снимка: БГНЕС

Мачовете между тенисистките ще се проведат в Дубай, а всяка, която си осигури място в основната схема, където по традиция играят 128 тенисистки в първия кръг, ще отпътува веднага за Австралия.

На южния континент дамите ще бъдат изолирани за 2 седмици, за да бъде ограничена до минимум опасността от заразяване с коронавирус.

Снимка: БГНЕС

Големите надежди за добро представяне и този път са върху плещите на Цветана Пиронкова. Първата българска ракета се завърна на корта през септември 2020 г. след близо 3 години пауза, за да роди и да се грижи за своя син Александър. Тя впечатли всички със страхотното си представяне на Откритото първенство на САЩ, където достигна до четвъртфинал. След това постигна и добро класиране на "Ролан Гарос" - участие в трети кръг.

Най-доброто представяне на Пиронкова на Откритото първенство на Австралия е достигането ѝ до втори кръг. Тя обаче не е играла на турнира от 2017 г. насам, когато отпадна на старта на турнира.

Снимка: Lap.bg

Виктория Томова пък беше част от основната схема на надпреварата в Мелбърн през 2018 г., когато премина през квалификациите и загуби в първи кръг.