на живо

Четири медала за България на световното по карате киокушин (СНИМКИ)

Десет родни представители се класираха за полуфиналите на европейското за мъже и жени

Вицешампионска титла и три бронзови отличия е равносметката за България от втория ден на световното първенство по карате киокушин, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна.

Миглен Димитров остана със сребро, след като на финала в категория +65 кг при 14/15-годишните загуби от руснака Сергей Иванников.

Бронзови отличия спечелиха Ивон Тенева и Теодора Попова (категория 12 и 13-годишни), както и Васил Димитров (кат. 16 и 17-годишни). 

Вторият ден от зрелищния карате киокушин уикенд премина с огромен успех за мъжете и жените от националния отбор. Десет от общо тринадесет родни състезатели стигнаха до европейските полуфинали за мъже, жени и ветерани.

Любомира Николова победи представителка на Испания, а Красимира Милева румънка в четвъртфинални срещи. Братята Кристиян и Георги Дойчеви надделяха над противниците си и ще се състезават утре за европейски медали.

В категориите до и над 95 кг. Георги Иванов и Христо Георгиев също се класираха за полуфиналите. Дилиян Николов (кат. до 60 кг) победи представител от Азербейджан, а на четвъртфинала ще се изправи срещу Ромуалдас Ауга от Литва. 

Стилиян Петков (кат. 65 кг), Иван Команов (кат. до 60 кг) и Димитър Димитров (кат. до 75 кг) ще се борят за място на финалите утре. Петков ще се изправи срещу представител на Армения, Иван Коман ще се състезава за европейско злато срещу испанец, а Димитър Димитров срещу каратист от Беларус.