на живо

Четвъртият вратар на "Ливърпул" направи Алексис Санчес за смях (ВИДЕО)

19-годишният Камил Грабара не се стресна от звездата на "Манчестър Юнайтед"

"Ливърпул" победи с 4:1 "Манчестър Юнайтед" в последния си мач от International Champions Cup. Срещата в Америка ще се запомни не само с категоричния успех на мърсисайдци, с феномелния гол със задна ножица за дебютиралия Джердан Шакири, но и с умелата игра с крака на един 19-годишен вратар.

Полякът Камил Грабара получи изключителния шанс да започне като титуляр за "Ливърпул" пред повече от 100 хил. зрители в САЩ. Той е сравнително непознат за феновете на мърсисайдци, но въпреки липсата на опит не се уплаши от именития си съперник.

Именно срещу една от звездите на "червените дяволи" - Алексис Санчес, младият страж на "Ливърпул" обра овациите на запалянковците.

В 14-ата минута той финтира със самочувствие чилийския нападател в наказателното си поле, за да изнесе топката в предни позиции. Мнозина от привържениците на "червените" изтръпнаха в този момент, припомняйки си гафовете на Лорис Кариус от финала на Шампионската лига.

Събота вечер бе подвластна на вратарите. В друга среща от най-престижния летен турнир, вратарят на "Интер" Самир Ханданович излъга ефектно нападателя на "Челси" Алваро Мората.

В крайна сметка тимът на Маурицио Сари надигра "нерадзурите" с 6:5, след като двубоят в Ница завърши 1:1 в редовното време.