на живо

Чили се класира за финала на юбилейната Копа Америка (ВИДЕО)

"Ла Роха" победи Колумбия с 2:0

Чили се класира за финала на юбилейната Копа Америка (ВИДЕО)

Чили победи с 2:0 Колумбия и се класира на финала на юбилейния турнир Копа Америка. Там съперник на "Ла Роха" ще бъде световният вицешампион Аржентина.

Актуалните носители на трофея водеха с два гола до почивката на стадион "Солджър фийлд" в Чикаго, а след това удържаха аванса си, след като мачът беше забавен поради дъждовна буря.

"Играхме добре, но чилийците просто бяха по-силният отбор. Знаехме, че можем да постигнем обрат, но понякога нещата не се развиват според желания от нас вариант", каза халфът Хуан Куадрадо.

Именно Куадрадо беше винонвникът за първия гол в полза на чилийците, след като той не успя да изчисти топката с глава и тя попадна в халфа на Байер Леверкузен - Чарлс Арангуис, който вкара за 1:0 в седмата минута. Шампионите отбелязаха втория си гол четири минути по-късно, когато шут на Алексис Санчес се отби от гредата и топката попадна в краката на Хосе Фуенсалида. Давид Оспина отново беше безпомощен и Чили поведе с 2:0.

Колумбийците опитаха да упражнят натиск през втората част, но бяха максимално затруднени от червения картон на Карлос Санчес, който ги остави с човек по-малко още в 57-та минута.