на живо

Чисора: Идвам да унищожа Кубрат (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Кобрата: Той няма как да ме победи

България е моят дом и никъде по света не бих могъл да се чувствам по-добре, отколкото в родината си. Много исках този мач да бъде тук, но уви, на този етап не е възможно. Мечтата ми е да победя Чисора и да се бия за световната титла в България. Той мисли, че е по-добър. Аз казвам, че аз съм по-добър. Няма нужда от празни приказки. Ще говоря на ринга на 7 май в Хамбург. На пресконференции е лесно да се сипят думи, които нямат никаква стойност", каза Кубрат Пулев на специално организираната пресконференция съвместно с британския си съперник Дерек Чисора в София.

Двамата ще се срещнат на 7 май в “Барклейкард Арена” Хамбург (Германия) в
битка за европейската титла в тежка категория и възможността да стане претендент за световната титла на IBF (Международната боксова федерация).

Снимка: Ладислав Цветков

В типичния си стил Дерек Чисора заяви:

"Всъщност, идвам, за да го унищожа това момче. Може да ме oсвирквате, да ми се заканвате, да не ме харесвате, но това е положението. Кубрат се бие като аматьор, истината е при мен."

Британецът обяви, че е дошъл, за да направи Пулев известен и заяви категорично, че не се страхува от съперника си.

Снимка: Ладислав Цветков

„Няма по-голяма реклама за България от това, което прави Кубрат Пулев. Той е най-големият посланик на страната ви по света. В моите очи Кубрат е велик боец, много силен, както физически, така и психически. Усещам, че е много обичан от своя народ и вие може да бъдете горди, че имате пример в живота като него. Изпитвам голямо уважение към Пулев, но въпреки всичко съм сигурен, че съм по-добър от него и че аз ще победя. Ние сме двама гладиатори на арената. На 7 май в Хамбург единият ще падне и няма да съм аз.", добави още Чисора.

Българският боксьор не пропусна да отговори: "Благодаря на Дерек за критиката. Боксът е велик спорт. Не е просто един мач в 12 рунда. На Чисора ще кажа, че няма как да ме победи, дори и ако сме сбием на улицата."

Снимка: Ладислав Цветков

Запитан за силните страни на Чисора, Пулев каза: "Справя се добре с шоуто. Чак и на мен ми харесва, а аз не гледам комедии. Дерек е добър актьор."

Чисора пък заяви, че единственото нещо, от което се страхува, е жена му и предложи двамата да се бият "още утре, в България"