на живо

Чистката в Реал започва с Роналдо

Моуриньо отказал да смени Бенитес на треньорската позиция

Getty Images/Guliver Photos

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес подготвя много сериозна чистка в отбора след края на настоящия сезон, разкриха испански медии. Той вече е взел решение относно съдбата на старши треньора Рафаел Бенитес и още девет футболисти.

"Черният списък" е оглавен от звездата на отбора Кристиано Роналдо, а в него присъстват още имената на Серхио Рамос, Карим Бензема, Тони Кроос, Кейлор Навас, Хесе Родригес, Иско Аларкон, Алваро Арбелоа и Денис Черишев.

Идеята на Перес е да продаде играчите с високи трансферни суми, за да си подсигури подписа на три от желаните цели - вратаря Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед, полския нападател Роберт Левандовски от Байерн и белгийския халф Еден Азар от Челси. 

Перес също така е готов с решение за съдбата на изпадналия в немилост треньор на тима - Рафаел Бенитес. Не е изключено той да бъде уволнен още при следваща загуба на отбора.

Относно слуховете, че на негово място ще застане уволненият от Челси Жозе Моуриньо, спортният сайт sport.es съобщава, че Специалния е отказал и двете оферти, които са му били предложени да се върне начело на мадридчани.