на живо

Чочев и Божинов: Искаме да се представим добре

Националите се надяват на достойно представяне срещу "Скуадрата"

Getty Images/Guliver Photos

Ивайло Чочев очаква с нетърпение да излезе за България на стадиона на клубния си отбор Палермо тази вечер в европейската квалификация срещу Италия.
"Хубаво е, че ще играем тук в Палермо, който чувствам като мой втори дом. Надявам се да се представим добре", коментира Чочев.

Той каза, че е получил съвети от нападателя Валери Божинов за играта на вратаря на "Скуадра Адзура" Джанлуиджи Буфон, с който Божинов беше съотборник в Ювентус през сезон 2006/2007.

"Съвети от Божинов как да преодолея Буфон? Разбира се, имам информация и се надявам да го направя. Първо, обаче, се надявам да играя", каза още той.

Самият Божинов стиска палци България да измъкне нещо от гостуването в Палермо. Нападателят на Партизан се възстановява от травма на глезена и все още не е ясно дали ще бъде на разположение за двубоя на "Ренцо Барбера" довечера от 21:45 часа.

"Искаме да постигнем добър резултат, да се противопоставим успешно на Италия и да вземем точки. Знаме, че съперникът е силен. В първия мач в София играхме страхотно, но не успяхме ма победим именно заради класата на Италия", коментира Божинов.
Двубоят в София на 28 март тази година завърши 2:2 с късен изравнителен гол за италианците на Едер.