на живо

Чудото е факт! "Лестър" е на 1/8-финал в Шампионска лига (ВИДЕО)

"Лисиците" с трета победа у дома в турнира

Чудото е факт! "Лестър" е на 1/8-финал в Шампионска лига (ВИДЕО)

Приказката за "Лестър" продължава. Шеметната година става все по-магическа. Шампионът на Англия победи като домакин "Брюж" с 2:1 в група G на Шампионската лига и се класира за 1/8 - финалите. Дебютантът в турнира не успя единствено да запази за пети пореден път "суха мрежа", за да изравни постижението на "Манчестър Юнайтед" от сезон 2010/2011г.

На "Кинг Пауър Стейдиъм" всичко започна в розови краски, след като Шинджи Оказаки откри резултата. Японецът беше намерен по отличен начин от Кристиан Фукс и в 5-тата минута зрителите предусещаха, че това ще бъде специална вечер.

Отборът на "Брюж" изглеждаше изключително объркан от това, което се случи и започна да прави грешка след грешка. Марк Олбрайтън в 29-тата минута финтира Дион Куулс и последния посегна глуповат към своя опонент, за да провокира дузпа. Зад топката застана Риад Марес, който без проблеми вкара четвъртия си гол за сезона в Шампионската лига в 5 мача. Две от тези попадения са от бялата точка.

До края на полувремето "Лестър" поосвободи педала на газта и започнаха да пестят сили. Това обаче изигра лоша шега на домакините в началото на втората част. В 52-рата минута Хосе Искердо се освободи от Кристиан Фухс, напредна и шутира в горния ляв ъгъл на вратата на Рон Роберт Цилер.

От тук до края на срещата англичаните се дръпнаха в защита и два пъти "Брюж" можеше да изравни, но липсата на достатъчно класни изпълнители в завършващата фаза лиши белгийците от обрат. Появилият се като резерва за домакините Демарай Грей пропиля две отлични възможности да реши мача далеч по-рано. Въпреки това, "лисиците" запазиха преднината и подпечатаха първата позиция в групата.

Загубата е пета поред за "Брюж" в Европа, което е антирекорд за клуба. Точно 9 дни след 125-тия рожден ден на белгийския тим. Партито остана за "Лестър". "Лисиците" ще очакват жребия на 12 декември с надеждата да стигнат отвъд 1/8 - финалната фаза. Приказката на шампиона на Англия напомня на тези на "Монако" (2004г.), АПОЕЛ Никозия (2012г.), "Динамо" Киев (1999г.) или "Порто" (2004г.). До фазата на елиминациите Клаудио Раниери ще иска да върне "Лестър" на победния ход във Висшата лига, където отбора е едва 14-ти и е на 2т от зоната на изпадащите. Италианецът пък може да се похвали с това, че за пети път от шест опита класира отбора си за следващата фаза на турнирите в Европа. Той стори същото с "Челси", "Ювентус", "Рома" и "Интер".

В последния кръг от груповата фаза "Лестър" гостува на "Порто" и Раниери може да си позволи да пусне голяма част от резервните си играчи. Дебютантите в турнира със сигурност ще искат да завършат този етап от надпреварата без поражение. Сънят за "Лестър" продължава и Раниери и компания не искат скоро той да приключи.

Тагове:

лестър брюж