на живо

Цяла зима Лудогорец на върха в "А" група

Разградчани победиха Черно море с 2:0

БГНЕС

Шампионите от Лудогорец успяха да победят Черно море като гост с 2:0 в мач от 20-тия кръг на А футболна група и ще зимува на върха в българското първенство. Гостите спечелиха мача с попадения на Джонатан Кафу и Клаудиу Кешеру през второто полувреме.

Началото на срещата бе много интересно и за десетина минути отборите успяха да създадат няколко голови положения. В 4-та минута Клаудиу Кешерю бе намерен зад защитата на домакините, но стреля слабо и топката се отби в гърдите на вратаря Георги Китанов. Черно море отвърна с две чисти положение в 9-та минута в рамките на няколко секунди. Първо Мехди Бурабия пропусна от чиста позиция сам срещу вратаря, а секунди по-късно Матиас Курьор бе изведен сам срещу Владислав Стоянов вляво по атаката на домакините, но стражът на гостите успя да избие топката след удара му.

В 18-та минута Бекир Расим от Черно море стреля от 20-тина метра, но топката мина встрани от вратата на Лудогорец. В 34-та минута Симеон Райков можеше да открие резултата за домакините със страхотен удар по диагонал от 20-тина метра, но вратарят Владислав Стоянов успя да избие топката. В 41-та минута вратарят на Черно море Георги Китанов показа отлична реакция и успя да избие топката след опасен удар с глава на Клаудиу Кешерю.

Гостите откриха резултата в 49-та минута. Марселиньо изведе в отлична позиция Джонатан Кафу, който с удар по земя реализира за 1:0 за шампионите. В 61-та минута късметът бе на страната на домакините, след като топката се отби в страничната греда след удар на Вандерсон. Минута по-късно Клаудиу Кешерю бе намерен в наказателното поле на Черно море от Марселиньо и от няколко метра удвои преднината за Лудогорец.

В 78-та минута в рамките на няколко секунди домакините можеха на два пъти да намалят пасива си. Първо Симеон Райков стреля много опасно от пряк свободен удар от около 30 метра, но вратарят Владислав Стоянов изби топката. При последвалото центриране от корнер Мамуту Кулибали засече топката с глава, но вратарят отново показа отличен рефлекс и изби топката.

В 89-та минута Черно море можеше да вкара гол директно от корнер, но след изпълнението на Симеон Райков топката се отби в гредата. В 90+2 минута на мача Владислав Стоянов предотврати сигурен гол, след като изби топката след опасен удар на Мехди Бурабия.