на живо

Стойчо Младенов: Адаптацията към терена беше трудна (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА сподели и какво може да се вземе като пример от "Бодьо"

Стойчо Младенов: Адаптацията към терена беше трудна (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че отборът му е срещнал сериозни трудности с адаптацията към изкуствения терен на ст. "Аспмира", което е усложнило задачата на "армейците" срещу "Бодьо".

След загубата с 0:2 в Норвегия в Лигата на конференциите, наставникът на ЦСКА сподели и какво може да се вземе за пример от скандинавския тим, намиращ се във впечатляваща серия от 22 мача без поражение във всички турнири.

"Трудно влезнахме в мача, трудна беше адаптацията към терена. Докато се ориентираме и адаптираме, ни отбелязаха гол. След това, особено второто полувреме, поизравнихме играта, имахме няколко възможности близко и вътре в наказателното поле, но бяха неуспешни. Мисля, че второто полувреме беше равностойно.", започна Младенов пред bTV.

"Исках да вкарам повече агресия в средата на терена, защото там този отбор е изключително добър. Не можа да се получи поради адаптацията към терена... Закъснявахме да покрием хората, оставяхме ги свободни при всяка една промяна на местата, която упражняваше противникът. Закъснявахме и с препредаването, както и с покрието. Tова беше проблемът през първото полувреме."

"От "Бодьо" може да се вземе като пример възможността на треньора при всеки един трансферен прозорец да прибавя качество. Трайността на работата на треньора - пет години е тук.", коментира наставникът на ЦСКА.

Поражението в Бодьо остави ЦСКА на последното място в група 3 с актив от 1 точка. Лидер е норвежкият тим с 11, пред "Рома" с 10 и "Зоря" с 6. Евроучастието на "армейците" за сезона завършва на 9 декември, когато в София идва "Рома" на Жозе Моуриньо.