на живо

Стойчо Младенов: Ние сме ЦСКА. Не отиваме като обречени в Рим

"При добър резултат цяла Европа ще говори за нас", заяви треньорът на "армейците"

Стойчо Младенов: Ние сме ЦСКА. Не отиваме като обречени в Рим

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че отборът е готов да изненада "Рома" с добър футбол. За втора поредна година "армейците" гостуват на "вълците" в европейските клубни турнири, като този път двата тима се изправят един срещу друг в новата надпревара Лигата на конференциите.

"Тръгваме с целта да покажем добър футбол и да се противопоставим много добре. Ако може да надделеем. Отиваме за позитивен резултат и да защитим името на ЦСКА, което е изградено в Европа. Искам да видя агресия и тази скорост, която тимът притежава, да бъде на 100% показана. И тази успеваемост, която ни липсваше срещу "Славия". В крайна сметка затова се трудим от началото на мача да отбележим попадения", каза треньорът пред журналистите на Летище София.

Снимка: Lap.bg

"Видно е, че има настроение в отбора. В разговорите с футболистите и тренировките се чувства такова. Има позитивизъм и самочувствие, което е подплатено. Това, което направихме с "Виктория" Пилзен може да им служи за пример. Тази настройка трябва да я има в играта, за да се поздравим първо с добри мачове, а после и с резултати", каза още Младенов.

"Качваме се в самолета с 15 полеви играчи и двама вратари. Защо да не вземем нещо от "Рома"? Ако отивахме обречени, няма смисъл. Ние сме ЦСКА. Отборът е добър в евротурнирите. Знаем философията на Моуриньо. Той е най-добрият треньор в света. Играем като равен с равен. Това е допълнителна мотивация. Може само да спечелим от такива мачове и го правим. Не само точки, а опит, самочувствие и авторитет, защото ако постигнем добър резултат, цяла Европа ще говори за ЦСКА“, заяви още Стойчо Младенов.