на живо

ЦСКА 1948 срази "Ботев" Пловдив в продълженията

Новакът в Първа лига се класира за четвъртфинал в турнира за Купата на България

Lap.bg

ЦСКА 1948 ще играе на четвъртфинал в турнира за футболната Купа на България. Това стана ясно след мач срещу "Ботев" Пловдив, продължил 120 минути. В редовното време на стадиона в квартал "Коматево" двата тима си размениха по един гол, а в първото продължение гостите успяха да направят резултата 2:1 в своя полза.

Първото попадение в мача беше отбелязано в 14-ата минута. Марио Младеновски от "Ботев" фаулира Димитър Митков, а съдията отсъди дузпа, въпреки претенциите на домакините, че е пресилена. Ивайло Чочев от ЦСКА 1948 изпълни наказателния удар и не сбърка.

Снимка: Lap.bg

Равенството беше възстановено в 53-ата минута. Новото попълнение на "жълто-черните" Маркиньос стреля от дистанция и прати топката във вратата на гостите.

Така се стигна до продължения. В тях футболистите от ЦСКА 1948 натиснаха още в началото и успяха отново да излязат напред в резултата. Димитър Митков отбеляза с глава в 100-ата минута.

Снимка: Lap.bg

Така за втора поредна година тимът от София ще играе на четвъртфинал в турнира за Купата на България. През миналата кампания ЦСКА 1948 отстъпи на "Локомотив" Пловдив точно в този етап на надпреварата.

Участие сред най-добрите 8 си осигуриха още ЦСКА, "Арда" и "Локо" Пловдив.