на живо

ЦСКА 1948 срещу "Литекс" за Купата на аматьорската лига

Отборът от Ловеч е спонсориран от акционера в ЦСКА - Гриша Ганчев

Lap.bg

ЦСКА 1948 ще срещне третодивизионния "Литекс" Ловеч на полуфинал в турнира за Купата на аматьорската лига на България. Това определи тегленият днес жребий.

Мачът има особен заряд за "червените", тъй като основен спонсор на съперника им е главният акционер в елитния ЦСКА - Гриша Ганчев. Двата отбора са в обтегнати отношения след като търга за придобиване на имуществото и емблемата на фалиралото ЦСКА АД пропадна, тъй като представителя на четвъртодивизионния тим Никола Газдов не успя да внесе предложението си заради събралите се фенове пред стадион "Българска армия".

"Литекс" пък играят в Северозападната "В" група с лиценза на друг тим - "Ботев" Луковит. Това е причината в официалния профил на ЦСКА 1948 във "Фейсбук" градът на съперниците им да не бъде Ловеч. Отборът се представя на добро ниво и се бори за промоция във Втора лига с "Кариана" Ерден.

Мачът между ЦСКА 1948 и "Литекс" ще се изиграе на 19 април на стадион "Христо Ботев" във Враца. 

Другата полуфинална двойка от турнира е "Загорец" Нова Загора - "Черноморец" Балчик. Те ще играят на стадион "Локомотив" в град Дряново също на 19 април.