на живо

ЦСКА е на път да остане без хандбален отбор (ВИДЕО)

Клубът има големи задължения към спортното ни министерство

ЦСКА е на път да остане без хандбален отбор. Клубът няма да може да използва залата си заради задължения, а комплексът на 4-ти километър в столицата продължава да е в плачевно състояние. Причината дружеството "Сердика спортни имоти", което е към Министерството на спорта, да изгони хандбалния клуб от комплекса са неизплатени наеми в размер на 85 хил. лв.

Законът е спазен, но казусът има своите морални и социални аспекти.

"Ние колкото и малко пари да успеем да съберем, нашата идея е да ги влагаме в залата, за да може нещо да се оправя, а те казват "Ако вие не ни плащате наеми, трябва да напуснете!", сподели пред bTV Иван Белчев - член на Управителния съвет на хандбален клуб ЦСКА.

"В един момент ние се оказваме с огромни задължения с никакви приходи, от никъде тото не ни дава пари, защото имаме задължения към министерството за наеми", каза вицепрезидентът на "червените" Александър Попов.

Според председателя на Обединени спортни клубове ЦСКА - Георги Калчев, "армейците" едва ли ще са единствените с подобна съдба: "Имаме съмнения, че просто тези комплекси има някакви други планове за тях. Наистина те са 100 декара, много апетитни, и в този район знам, че подпочвено има такива основи, където могат да се вдигнат много големи небостъргачи. Това са много милиони".

Докато снимахме репортажа... една от вратите зад нас падна. Със сигурност комплексът е опасен за пълноценно ползване.

Изпратихме въпроси към Министерството на спорта. Какъв отговор получихме - вижте във видеото:

Тагове: