на живо

ЦСКА е на полуфинал, Пинто повали "Лудогорец"

Гол от около 25 метра реши дербито за Купата на България

Lap.bg

ЦСКА победи "Лудогорец" с 1:0 и продължава към полуфиналите в турнира за Купата на България. Единственото попадение в Разград отбеляза Рубен Пинто след шут от дистанция четвърт час преди почивката.

Двубоят започна равностойно, но постепенно гостите взеха инициативата. В 13' Кристиян Малинов и Жоржиньо последователно паднаха в наказателното поле на шампионите, но претенциите им за дузпа бяха отхвърлени от главния съдия Николай Йорданов.

"Лудогорец" отговори със силен шут на Марселиньо от около 20 метра, при който топката се отби в дясната ръка на Иван Турицов, реферът обаче прецени, че защитникът не е действал с умисъл и посочи корнер флагчето.

Снимка: Lap.bg

В 26' голмайсторът на домакините Клаудиу Кешерю се възползва от провала на Черниаускас и Турицов да изчистят, но не порази целта от 6-7 метра. Четири минути по-късно ЦСКА поведе с попадение на Рубен Пинто, който стреля от близо 25 метра.

До почивката "орлите" владееха повече топката, но не успяха да се възползват.

ЦСКА стартира втората част с опасен удар на Тиаго Родригеш, който отне топката на Абел Анисе, но не уцели вратата от малък ъгъл.

На "Лудогорец Арена" не се случи нищо интересно до 86', когато Станислав Манолев сбърка и влезлият като резерва Евандро излезе сам срещу Ренан, но пропусна да отбележи втори гол за ЦСКА и да сложи точка на спора.

Тимът на Любослав Пенев все пак удържа крехкия си аванс и продължава напред в турнира, като вече е фаворит за спечелването му.

Състави

"Лудогорец": 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 21. Григоре, 11. Манолев, 12. Анисе, 44. Горалски, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 5. Бодуров, 24. Томаш, 16. Бикел, 6. Пинто, 15. Малинов, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго, 17. Енрике, 22. Али Соу

Тагове:

@