на живо

ЦСКА гостува в Латвия с надежда да удължи европейското си участие

"Локо" Пловдив и "Арда" също се нуждаят от добри резултати

Lap.bg

В първия мач под ръководството на Стойчо Младенов ЦСКА се нуждае от задължителна победа, ако иска да запази шансове за групите на новия турнир Лигата на конференциите. "Червените" гостуват на латвийския "Лиепая", а първата среща преди седмица завърши 0:0.

Снимка: Lap.bg

Освен ЦСКА, "Локомотив" Пловдив и "Арда" Кърджали също имат важни гостувания в Европа. "Смърфовете" ще довършват започнатото в Чехия срещу "Словачко" след 1:0 в първата среща. "Арда" пък отстъпи с 0:2 при домакинството си на израелския "Апоел" Беер Шева, но няма да се предаде без бой.

Градусът на напрежението в ЦСКА се покачи рязко след края на първия мач с "Лиепая". Феновете на "армейците" пробиха кордона от полицаи и атакуваха Стойчо Стоилов. Органите на реда с мъка опазиха вече бившия ръководител, като дори се наложи Стоилов да бъде влачен и носен на ръце, за да бъде спасен. 

Няколко дни по-късно цялото ръководство на ЦСКА бе сменено и за треньор бе назначен Стойчо Младенов. При заминаването на тима за Латвия той заяви, че целта му е за две години да изгради боеспособен отбор.

Снимка: Lap.bg

Тази вечер ЦСКА няма да може да разчита на доста ключови футболисти. С контузии са Мено Кох, Тибо Вион, Федерико Варела и Бисмарк Чарлз. За сметка на това на разположение е Валентин Антов, който получи тежък удар в главата по време на първия двубой преди седмица. 

Начело със Стойчо Младенов "червените" имат отпадания от непретенциозни съперници като "Зимбру", "Мура" и "Торпедо". Сега обаче надеждите на феновете са за втори пореден силен сезон на европейската сцена. 

В сряда БФС обяви, че мачът между "Арда" и ЦСКА за първенството, който трябваше да е на 1 август, се отлага.

Тагове: