на живо

ЦСКА и "Ботев" Пловдив ще уреждат стари сметки

Двата тима излизат един срещу друг в реванш от полуфиналите на турнира за Купата на България

Lap.bg

Жребият в турнира за Купата на България по футбол има странен хумор. ЦСКА и "Ботев" Пловдив изглежда са абонирани един за друг!

Днес (24 юни) двата тима се изправят отново един срещу друг в реванш от полуфиналите. В първия мач в Пловдив те не си вкараха гол.

Преди година "червени" и "жълто-черни" направиха истинско голово шоу в същата фаза на надпреварата. След 3:3 в първия мач, "Ботев" успя да се добере до финала, побеждавайки с общ резултат 6:5. А в лагера на ЦСКА останаха разочаровани... И с мисъл да се реваншират на своята публика.

Шансът се появява днес, при това на стадион "Българска армия".

Снимка: Lap.bg

Преди дни ЦСКА записа равенство 3:3 с "Левски" в дербито на Първа лига. След мача пък дойде новината, че Томи Юрич е дал положителна проба за коронавирус. Той е и единственият футболист, който излиза от сметките на треньора Милош Крушчич.

Снимка: Lap.bg

През миналия сезон "Ботев" беше сред претендентите за по-предно класиране. Днес тимът дори не е в първата шестица. Но пък спечелването на Купата си остава най-краткият път към европейските клубни турнири за Ферарио Спасов и футболистите му. Той ще трябва да се справя без контузения Димитър Тонев и разчитайки Тодор Неделев отново да се развихри в голмайсторски стил.

Всеки мач се решава от вкараните голове! Колко ли ще видим днес?