на живо

ЦСКА и "Левски" си размениха по греда, но не и голове

0:0 в дербито на кръга пред малко публика на националния стадион "Васил Левски"

ЦСКА и "Левски" не успяха да се победят в дербито на 4-ия кръг на плейофите на Първа професионална лига. Двата тима завършиха 0:0, като успяха по веднъж да уцелят гредите. 

Пред сравнително малко публика на националния стадион "Васил Левски", вторият и третият в класирането на първенството не предложиха атрактивни разигравания. 

Така "червените" остават на само 2 точки от лидера в Първа лига "Лудогорец", а "Левски" изостава на 8.

По традиция привържениците на двата тима впечатлиха с атрактивни хореографии. Символичните домакини изписаха "Армейци", а "сините" фенове почетоха починалата легенда на клуба Александър Костов.

Първата по-опасна ситуация на терена възникна в 8-ата минута. ЦСКА получи правото да изпълни пряк свободен удар, а Кристиян Малинов уцели гредата.

Снимка: Lap.bg

Първата по-опасна ситуация на сметката на „Левски” през първото полувреме беше силен шут на Хали Тиам от границата на наказателното поле, но той беше доста неточен.

Снимка: Lap.bg

Около 5 минути преди края на първото полувреме „червените” имаха още две възможности за гол. Али Соу и Бодуров пропуснаха да реализират.

До края на първата част други по-опасни положения нямаше.

„Левски” беше по-активният отбор в началото на второто полувреме. Станислав Костов шутира отдалече, но уцели сглобката на вратата. В 56-ата минута Николай Михайлов спря с тяло удар на Рубен Пинто.

Снимка: Lap.bg

20 минути преди края на мача от лагера на „червените” имаха две претенции за дузпа – заради нарушение срещу Жоржиньо и заради игра с ръка в наказателното поле в следващата атака. Съдията Станислав Тодоров прецени да не посочва бялата точка.

До края на мача "Левски" изпусна още една ситуация, след като Мариани стреля, но в ръцете на Черниаускас.

Снимка: Lap.bg

"Червени" и "сини" ще изиграят още един мач помежду си до края на сезона.

Тагове:

левски цска