на живо

ЦСКА и "Славия" в битка за следващия кръг на Лига Европа

И двата български отбора записаха победи с по 1:0 в първите мачове

Lap.bg

Отборите на ЦСКА и "Славия" ще изиграят тази вечер реваншите си от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Родните представители записаха минимални победи съответно срещу "Рига" и "Илвес" и очакват трудни ответни двубои.

"Червените" гостуват на бронзовия медалист в латвийското първенство "Рига" от 19:30 ч. "Белите" приемат финландския "Илвес" от 19 ч.

"Няма да бъде лесно. "Рига" игра много агресивно в първия мач, очаквам подобна игра и в реванша. Те са опасни при статични положения и трябва да внимаваме. Ако вкараме първи гол, за съперника ще бъде трудно да навакса. Имаме добри шансове да продължим напред", заяви старши треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро.

Снимка: Lap.bg

Очаква се той да направи няколко промени в състава си, като по всяка вероятност Кирил Десподов, който пропусна първата среща поради контузия, ще започне като титуляр.

Футболистите на Златомир Загорчич спечелиха гостуването си на "Илвес", но в лагера на тима очакват труден реванш. 

"Славия" и ЦСКА останаха единствените ни представители в квалификациите на Лига Европа, след като във вторник вечер "Левски" отпадна срамно от носителя на Купата на Лихтенщайн "Вадуц".

Последният път, в който всички български отбори напуснаха турнира още след първите си мачове бе преди шест години. Тогава те стартираха директно от втория квалификационен кръг, като ЦСКА отпадна от "Мура", "Левски" - от "Сараево", а "Локомотив" (Пловдив) - от "Витес".