на живо

Дискусионна дузпа лиши ЦСКА от победа срещу "Зоря" Луганск (ВИДЕО)

1:1 в мача на "Васил Левски"

Отборите на ЦСКА и "Зоря" Луганск не излъчиха победител в първия мач от третия квалификационен кръг в Лига Европа. Пред повече от 15 хиляди зрители на "Васил Левски" двата тима завършиха при резултат 1:1 и оставиха интригата за реванша в Запорожие след седмица.

ЦСКА допусна първи гол у дома и общо втори от началото на европейската си кампания през това лято. 

Срещата на "Васил Левски" започна по отличен начин за домакините. В 12-ата минута Евандро откри резултата, отбелязвайки втори гол във втори пореден домакински мач на "червените" в турнира. "Армейците" продължиха да стоят по-добре на терена и в 19-ата минута Жеферсон отправи силен удар от прага на наказателното поле, но топката излезе в аут.

Снимка: Lap.bg

В края на първото полувреме гостите получиха правото да изпълнят дузпа след спорна игра с ръка на Раул Албентоса. Юрченко не остави шансове на Черниаускас и резултатът бе изравнен - 1:1. Преди попадението, отборът на "Зоря" не бе отправил нито един точен удар в рамките на вратата на българския тим.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме гостите от Украйна се посъбудиха и още в първите минути пропуснаха добра възможност. В 72-ата минута "червените" бяха близо до втори гол. След удар на Фабрини вратарят на гостите не успя да улови топката, а при добавката Али Соу стреля в тялото на стража. Минута по-късно Тиаго стреля силно, но покрай вратата на "Зоря". В добавеното време Соу пропусна още една възможност за по-добър резултат преди реванша, а секунди преди края "червените" имаха и претенции за дузпа.

Снимка: Lap.bg

Решителният сблъсък в Запорожие е следващия четвъртък (15 август) и ще бъде излъчен на живо по bTV Action, на Voyo.bg и на сайта btvnovinite.bg от 19:30 ч.