на живо

ЦСКА, "Левски" и "Лудогорец" с равенства в контролите

Сезонът в Първа лига ще бъде подновен на 13 февруари

ЦСКА, "Левски" и "Лудогорец" направиха равенства в днешните си приятелски мачове от зимната подготовка за сезона в Първа лига, който ще бъде подновен на 13 февруари.

ЦСКА завърши 1:1 с осмия в полското първенство "Стал", а участие в двубоя взеха двама футболисти на проби.

Калоян Кръстев откри резултата след точно изпълнение с глава през първото полувреме. Центрирането дойде от каращия пробен период сирийски национал Мохамед Осман. 28-годишният офанзивен халф има и нидерландски паспорт, а за последно е играл за "Спарта" Ротердам.

Малко след почивката Коки Хинокио възстанови равенството.

45 минути за изява получи и мароканският ляв защитник Алексис Коли, който също се надява на договор с ЦСКА. В края доминираха нервите, а реферът изгони двама от българския тим - Иван Турицов и Тибо Вион.

Любопитното е, че един срещу друг се озоваха бившият защитник на ЦСКА Божидар Чорбаджийски, който носи екипа на "Стал", и неговият брат Георги.

"Армейците" бяха водени от помощника Анатоли Нанков заради инфекциозно заболяване на треньора Стойчо Младенов. Той ще се завърне за следващата контрола - във вторник срещу австрийския "Хартберг".

Снимка: Lap.bg

Равенство и за "Левски". "Сините" завършиха 1:1 срещу 12-ия в чешкото първенство тим на "Бохемианс". Преди няколко дни при същия резултат приключи и проверката с "Гурник".

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов заложи на две нови попълнения от първата минута - нидерландския защитник Келиан Ван дер Каап и бразилския ляв бек Цунами. На вратата стартира 17-годишният Пламен Андреев.

Билал Бари изведе "сините" напред в 13-ата минута, а в края на полувремето двата тима удариха по една греда. Съперникът изравни с първата си атака след почивката, когато точен беше резервата Роман Квет.

Следващата събота "Левски" се изправя срещу словенския "Марибор".

Снимка: Lap.bg

Второ равенство и за "Лудогорец" в контролите на турска земя. Воденият от новия треньор - Анте Шимунджа - състав стигна до зрелищно 3:3 с австрийския "Волфсбергер".

До 30-ата минута "Лудогорец" вече изоставаше с две попадения. Голмайстори за австрийския противник бяха Барибо и Визингер. В самия край на първото полувреме Елвис Ману се разписа за "орлите".

Снимка: Lap.bg

След почивката наставникът на българския шампион направи редица промени, а за "Волфсбергер", който се намира на трето място в австрийския елит, отбеляза Шейку Денг.

С две бързи попадения в рамките на 4 минути обаче, "Лудогорец" успя да стигне до окончателния резултат - 3:3. Ихинио Марин и Мавис Чибота бяха точни за разградчани.

Следващата проверка на родния първенец е в четвъртък срещу полския "Висла" Плоцк.

Снимка: Lap.bg