на живо

ЦСКА - "Левски" променя движението в центъра на София

От СДВР предприемат мерки за охрана на обществения ред

Lap.bg

Дербито между ЦСКА и "Левски" налага промяна в движението в центъра на София. От 10.00 до 18.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред Националния стадион "Васил Левски" и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града, съобщиха от СДВР.

Организаторът на мероприятието е заявил, че футболната среща ще се проведе съгласно заповедта на министъра на здравеопазването и затова се допуска публика при заемане на не повече от 30% от капацитета на съоръжението, използване само на седящи места при заемане на всяка трета седалка, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м и носене на защитни маски за лице от посетителите.

Снимка: Lap.bg

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение, полицейски служители ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач и ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона, които в деня на провеждане на футболната среща ще бъдат отворени от 10.30 часа.

Снимка: Lap.bg

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Привържениците на ПФК ЦСКА ще бъдат настанявани в секторите "А" и "Г", а привържениците на ПФК "Левски" - в секторите "В" и "Б", пишат още от СДВР.