на живо

ЦСКА - "Левски" няма да се отлага засега, решиха от БФС

Спортно-техническата комисия отложи мача между "Лудогорец" и "Ботев" Пловдив

Lap.bg

Дербито между ЦСКА и "Левски" от 13-ия кръг на Първа лига ще се играе по план - на 21 ноември. До момента от Българския футболен съюз не са взели решение за неговото отлагана, въпреки че Спортно-техническата комисия към централата реши да отложи друга среща от кръга - между "Лудогорец" и "Ботев" Пловдив (21 ноември).

В редиците на "сините", които ще са символични гости на националния стадион "Васил Левски", има 16 заразени с коронавирус футболисти. Отборът не е тренирал в пълен състав и при новия си наставник Славиша Стоянович от 6 ноември насам. Словенският специалист застана на поста преди седмица. 

Карантината на повечето футболисти на "Левски" приключва 48 часа преди дербито с ЦСКА.

Снимка: Lap.bg

В редиците на "червените" с коронавирус е Иван Турицов, докато Валентин Антов също изпитва неразположение заради вирусно заболяване, но тестът му за COVID-19 е отрицателен.

Снимка: Lap.bg

От Българския футболен съюз обявиха, че друг мач от кръга ще бъде отложен - между "Лудогорец" и "Ботев" Пловдив. Той също трябваше да се играе на 21 ноември. Причината е повече от 10 заразени в редиците на разградчани. Това е техен трети мач, който няма да се играе заради COVID-19.

"Орлите" пропуснаха сблъсъка с "Арда" заради над 10 заразени в противниковия тим, както и 1/16-финала от турнира за Купата на България срещу "Спортист" Своге, тъй като в своите редици имаха хора с положителни тестове.

Снимка: Lap.bg

Отложени заради над 10 заразени с коронавирус в един от двата тима до тук в Първа лига бяха още "Славия" - "Ботев" Пловдив, "Царско село" - "Берое", "Ботев" Враца - "Славия", "Левски" - "Локомотив" Пловдив