на живо

ЦСКА (Москва) с невероятен обрат

Московчани вкараха 6 гола за 17 минути

Getty Images

Отборът на ЦСКА (Москва) постигна рядко виждан във футбола обрат при гостуването си на ФК Мордовия Саранск. Играчите на Леонид Слуцки се наложиха с 4:6 след като първото полувреме завърши при разултат 3:0 в полза на домакините.

Московчани останаха с десет души още в дванадесетата минута, когато Марио Фернандес получи директен червен картон, а до петнадесетата вече губеха с 3:0, след голове на Луценко (1’), Риков (13’) и Мухаметкин (15’).

През второто полувреме обаче гостите излязоха изцяло преобразени и само за девет минути, между 50-тата и 59-тата, стигнаха до изравняване на резултата. Домакините обаче отново излязоха напред в 68-та, за да се стигне до 80-тата минута, когато футболистите на ЦСКА в рамките на 8 минути стигнаха до нови три попадения.

В герой за гостите се превърна Сейду Думбия, който отбеляза две попадения и подаде за още два от головете. Другият нападател в състава на московчани Ахмед Муса се отчете с две попадения и една асистенция. Българинът в състава на ЦСКА Георги Миланов се появи в 58-мата минута и също има своя принос за обрата.

С победата ЦСКА събра 22 точки в първенството и е еднолично на първо място на 5 точки пред Локомотив (Москва).