на живо

ЦСКА (Москва) с впечатляващ обрат срещу Спортинг (Лисабон) (ВИДЕО)

"Армейците“ спечелиха с 3:1, Миланов влезе в самия край на срещата

Лидерът в руската Премиер лига ЦСКА (Москва) победи португалския Спортинг (Лисабон) с 3:1 в среща реванш от плейофната фаза на Шампионска лига. С общ резултат 4:3 московчани влизат в групите на Шампионска лига. Воденият от Леонид Слуцкий тим губеше с 0:1 на почивката, но зарадва привържениците си, осъществявайки страхотен обрат. 

Гостите откриха резултата в 36-ата минута, когато Теофило Гутиерес оползотвори прекрасно подаване на Жоао Перейра и с диагонален удар прати топката в мрежата на Игор Акинфеев – 0:1.

Снимка: Getty Images

Португалците запазиха преднината си до паузата и се виждаха крайни победители от сблъсъка. ЦСКА (Москва) обаче бе съвсем друг отбор през второто полувреме. Само четири минути след подновяването на играта любимецът на местната публика Сейду Думбия изравни с голяма доза късмет. При едно меле в наказателното поле на "лъвовете“ топката се удари в котдивоареца и премина голлинията – 1:1.

В 72-ата минута Думбия вкара втория си гол в мача. Ахмед Муса направи хубав пробив, подаде на бившия играч на Рома, и той не сбърка – 2:1.

Именно Муса реализира и така важния за руския тим трети гол. В 85-ата минута той получи прекрасно подаване от Дзагоев, преодоля Руи Патрисио и оформи крайния резултат – 3:1.

Снимка: Getty Images

В добавеното време на срещата националът Георги Миланов влезе като резерва на мястото на героя за "синьо-червените“ Ахмед Муса. Малко след това нервите взеха връх и полузащитникът на Спортинг Жоао Марио си изкара червен картон заради изключително грубо нарушение. Лисабонският тим, макар и с 10 човека, се впусна напред, но не съумя да стигне до ново попадение.

Така ЦСКА (Москва) се класира за груповата фаза на Шампионска лига, а на Спортинг предстои участие във втория по сила клубен турнир на Стария континент - Лига Европа.

Вижте най-интересното от срещата: