на живо

ЦСКА няма да играе гостувания на "Армията" (ВИДЕО)

Христо Янев: Гриша Ганчев живее с пулса на отбора

Getty Images/Guliver Photos

Спортно-техническият директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че клубът няма да прави постъпки, за да играе някои от гостуванията си във "В" група на собствения си стадион. През последните седмици имаше спекулации, че "червените" се опитват да уредят мачовете, в които са гости, да се проведат на "Българска Армия", тъй като стадионът в "Борисовата градина" е в по-добро състояние от повечето съоръжения в третия ешалон. 

"ЦСКА няма да прави никакви постъпки относно това някои гостувания да се играят на "Българска Армия". Ние не искаме да бъдем привилегировани. Напротив. Искаме чрез гостуванията си в провинцията да докажем, че ЦСКА започва едно ново начало. По този начин искаме да се допрем до нови наши фенове, които да подкрепят тази магия, наречена ЦСКА. Считаме, че е редно мачовете да се играят както са по наредбата на БФС и да пропагандираме още по-силно идеята ЦСКА," каза спортно-техническият директор на "армейския" отбор.

"ЦСКА не може да отговаря за сигурността по стадионите в провинцията, когато мачът е на чужд терен. Вероятно отборите и градовете, където ще се играят тези мачове, ще се задължат да осигуряват безопасността, свързана с охраната по стадионите", заяви Марков. 

Спортно-техническият директор на ЦСКА разкри, че е поръчан нов автобус, който се очаква в близко бъдеще да пристигне в България.

След утрешната контрола срещу Вихрен "червените" заминават на лагер в Тетевен, където ще бъдат до края на следващата седмица. На 2-и август е предвиден приятелски мач срещу израелския Ашдод, който най-вероятно ще се проведе в Правец.

Старши треньорът Христо Янев призна, че селекцията не е приключила. "Очакваме да дойдат нови момчета. С някои от тях водим разговори. Трябва да бъдем коректни с тях и на този етап не мога да кажа нищо повече. Не мога да кажа на кои позиции търсим играчи. Възможно е да се разделим и с някои от сегашните футболисти. Гриша Ганчев живее с пулса на отбора, интересува се, дава всичко от себе си", каза Янев.