на живо

ЦСКА обърна "Левски" за трета поредна победа в дербито

"Армейците" спечелиха с 2:1, Кайседо герой

Lap.bg

Трети пореден "червен" триумф в дербито! ЦСКА победи "Левски" с 2:1 в дългоочаквания сблъсък, който се игра в рамките на деветия кръг от Първа лига.

На Националния стадион "сините" поведоха в 28' след красив гол със задна ножица на Георги Миланов. "Армейците" обаче стигнаха до пълен обрат с попадения на Греъм Кери малко преди почивката и на Жорди Кайседо в 65'. За еквадорския таран голът е седми във всички турнири от начало на сезона.

Снимка: Lap.bg

След успеха днес "червените" вече нямат поражение от вечния си съперник в 8 поредни двубоя. Последната "синя" победа в дербито е отпреди повече от две години и половина - с 1:0 в шампионатния мач на 24 февруари 2019 г., когато изходът от срещата бе решен след автогол на Рафаел Енрике.

С трите точки ЦСКА се изкачи до третото място във временното класиране с актив от 16 - една зад "Славия" и на три от лидера "Ботев" Пловдив. Тимът на Стойчо Младенов е с два мача по-малко от "белите" и три от "жълто-черните". Загубата прати "Левски" в зоната на изпадащите - на 11-а позиция с 8 точки.

В следващия кръг "сините" приемат шампиона "Лудогорец", докато "червените" гостуват на "Царско село".

Преди това - на 30 септември (четвъртък) от 19:45 ч. пряко по bTV Action, ЦСКА домакинства на норвежкия "Бодьо Глимт" в среща от групите на Лигата на конференциите. Коментарното ни студио започва в 19:00 ч.

Снимка: Lap.bg

Стартовите състави

ЦСКА (4-2-3-1): Густаво Бусато; Иван Турицов, Юрген Матей, Томас Лам, Брадли Мазику; Жеферсон, Карло Мухар; Георги Йомов, Яник Вилдсхут, Греъм Кери; Жорди Кайседо

"Левски" (4-2-3-1): Николай Михайлов; Драган Михайлович; Гьоко Зайков, Христос Шелис, Иван Горанов; Радослав Цонев, Андриан Краев; Георги Миланов, Борислав Цонев, Здравко Димитров; Билал Бари