на живо

ЦСКА обжалва наказанието на Бодуров

"Във видеозаписите не се виждат негови провинения", твърдят "червените"

Lap.bg

Ръководството на ЦСКА ще обжалва решението на УЕФА Николай Бодуров да бъде наказан за 3 срещи от евротурнирите. Футболистът получи санкцията заради боя сред реванша от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу "Рига".

След дузпите, които "червените" спечелиха, напрежението на терена ескалира, а футболисти от двата тима си спретнаха меле, заради което Бодуров и Кристиян Малинов бяха изгонени.

На официалния си сайт ЦСКА твърди, че на видеозаписите не се виждат провокации от страна на капитана и ще предприемат мерки за намаляване на санкцията.

"Във видеоматериалите, които бяха разпространени след спречкването между играчи на Рига и ЦСКА, не се вижда провинение на Бодуров. Поради тази причина клубът ни обжалва наказанието на капитана и вярваме, че УЕФА ще разгледа обстойно видеоматериалите, които ЦСКА предостави и ще намали наложената санкция", казват "червените".

Санкцията на Малинов, като и на администратора на тима Димитър Вутов, който също е наказан за 3 мача, няма да се обжалва.

Тъй като Бодуров изтърпя вече един мач наказание и не игра в първата среща от втория предварителен кръг срещу "Адмира Вакер", целта на ръководството е той да бъде на разположение на треньора за евентуален мач от следващата фаза.