на живо

ЦСКА победи "Ботев" Враца, кошмар за Божинов

"Червените" отново оглавиха Първа лига

Lap.bg

ЦСКА победи "Ботев" Враца с 2:0 и отново е лидер в Първа лига. "Червените" спечелиха след автогол на Валери Божинов и дебютно попадение на Али Соу и се изравниха по точки с "Левски", но са на върха с по-добра голова разлика.

Старши треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро направи няколко промени в състава, като на пейката останаха Борис Секулич, Кристиан Малинов и голмайсторът Мауридес. На върха на атаката застана новото попълнение Али Соу, който се отблагодари за доверието с първия си гол с екипа на ЦСКА.

13-ата минута на мача се оказа фатална за звездата на "Ботев" Враца Валери Божинов, който си отбеляза автогол и даде аванс на "армейците". Кирил Десподов изпълни пряк свободен удар, топката се отби в десния страничен стълб, след което срещна тялото на Божинов и влезе в мрежата.

След гола ЦСКА доминираше тотално на терена, а на моменти "Ботев" трудно излизаше от собствената си половина. "Червените" пресираха съперника по целия терен и почти не му дадоха да играе с топката. Играчите на Ел Маестро показаха и разнообразна игра в атака, като особено активни бяха Кирил Десподов и Едвин Джеси.

В 38-ата минута Джеси изведи на чиста позиция Али Соу и новото попълнение отблизо с мощен шут вкара първото си попадение за отбора.

ЦСКА свали темпото след почивката явно с мисъл за предстоящото дерби с "Левски" след седмица.

Това позволи на "Ботев" Враца да изнесе играта в по-предни позиции и бе близо да се завърне в мача. В 53-ата минута реферът Валентин Железов отсъди дузпа за врачани след закъснял шпагат на Божидар Чорбаджийски. Зад топката застана Божинов, но стреля в левия страничен стълб.

Той имаше нов шанс малко по-късно, когато опита атрактивна задна ножица, но намери тялото на играч на ЦСКА и топката излезе в корнер.

В 75-ата минута хубав пробив на Юлиан Ненов завърши с ниско центриране и рикошет в тялото на Дюлгеров, след което Черниаускас спря топката на голлинията.