на живо

ЦСКА победи "Локо" Пловдив и вече е на 2 точки от "Левски" (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

"Червените" спечелиха с 2:1 при гостуването си на "Лаута"

ЦСКА спечели с 2:1 гостуването си на "Локомотив" Пловдив в мач от 28-я кръг на Първа лига. По този начин възпитаниците на Стамен Белчев се доближиха на две точки от втория във временното класиране "Левски".

Срещата в парк "Лаута" бе белязана от скандали около изгонването на футболиста на домакините Парвиз Умарбаев и разправията на главния мениджър на "червените" Стойчо Стоилов с фенове на домакините.

Отделно от това, старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев започна да псува публиката на "железничарите", навличайки си гнева на запалянковците.

Голяма част от привържениците на "Локомотив" бойкотираха срещата в знак на протест срещу слабите игри на отбора и оставиха трибуните доста празни.

Шефовете на "смърфовете" пък решиха Иван Маринов-Масларя да не води тима в тази среща, за да не ескалира допълнително напрежение, след като се разбра, че помощник-треньорът на "черно-белите" Христо Колев-Бащата е напуснал, тъй като не е бил съгласен да е в екипа му.

Снимка: Lap.bg

Още в първата минута футболистите на ЦСКА създадоха опасност пред вратата на домакините. Руи Педро центрира отдясно, неговият съотборник Кирил Десподов стреля, но топката се отби в крака на противников бранител и излезе в корнер. Десет минути по-късно Николай Бодуров с глава откри резултата в полза на гостите за 0:1.

Домакините обаче не се предадоха и се хвърлиха в атаки. В 35-ата минута Мартин Камбуров отне топката от Рафаел Перез, подаде на Димо Бакалов, който от удобна позиция изравни за 1:1.

Снимка: Lap.bg

Минута по-късно се стигна до най-спорната ситуация през първата част. Съдията Станислав Ставров изгони от игра футболиста на домакините Парвиз Умарбаев с мотива, че е ударил Давид Симао. Домакините обаче протестираха, че играчът на "червените" е провокирал скандала и не е бил удрян. Давид Симао пък се размина само с жълт картон.

На почивката се стигна до скандал на Централната трибуна на стадиона между фенове на "Локомотив" Пловдив и Стойчо Стоилов. Имаше размяна на обиди, но хранителите и полицията се намесиха и укротиха ситуацията. Охраната изведе Стоилов от съоръжението, за да не се стига до по-големи ексцесии. 

Второто полувреме започна с по-активна игра на гостите и в 52-ата минута Руи Педро стреля, но Илко Пиргов изби. Шест минути по-късно Руи Педро стреля опасно, но топката излезе в аут.

Футболистите на ЦСКА продължиха да натискат и в 69-ата минута Кевин Меркадо от удобна позиция стреля с глава в аут. Две минути по-късно Густаво Кулма с прецизен удар покачи на 1:2 в полза на "червените". До края на мача гостите удържаха преднината си и се поздравиха с победата.