на живо

ЦСКА победи участник в Шампионската лига, Десподов не игра (ВИДЕО)

"Червените" спечелиха с 2:1 срещу чешкия първенец "Виктория" Пилзен

ЦСКА победи шампиона на Чехия "Виктория" Пилзен с 2:1 след обрат в четвъртата си контрола в Испания. Участие в мача не взе звездата на "армейците" Кирил Десподов, което засили още повече слуховете, че може да премине в клуб от Западна Европа преди затварянето на зимния трансферен прозорец. "Червените" информираха, че футболист №1 на България за 2018-та година е получил почивка, тъй като в последните дни е тренирал на облекчен режим.

В първите минути на срещата не се стигна до нищо по-интересно пред двете врати. 

Чехите откриха резултата след гол от дузпа в 36-ата минута. В 43-ата Евандро беше фаулиран в наказателното поле и главният съдия отсъди наказателен удар в полза на ЦСКА, който Едвин Джеси реализира за 1:1.

На старта на второто полувреме Ел Маестро направи три промени - Бикел, Енрике и Мауридес замениха съответно Антов, Жоржиньо и Евандро. В 60-ата Тиаго се появи в игра вместо Пинто, а в 70-таа Перейра смени Атанасов.

Победния гол за "червените" отбеляза Енрике Рафаел в 81-ата минута.

Шанс за изява получи и Лясков, който се появи на терена вместо Джеси. Освен на Десподов, треньорът Нестор Ел Маестро даде почивка още на Али Соу.

В следващата си контрола ЦСКА се изправя срещу друг чешки отбор - "Спарта" Прага. Двубоят ще се играе на 31 януари (четвъртък).

Стартов състав: 1. Данте Стипица, 2. Стойчо Атанасов, 4. Божидар Чорбаджийски, 5. Николай Бодуров (к), 3. Жеферсон Телес, 26. Валентин Антов, 6. Рубен Пинто, 15. Кристиян Малинов, 8. Едвин Джеси, 7. Жоржиньо, 10. Евандро

Тагове:

@