на живо

ЦСКА получи лиценз за евротурнирите за сезон 2020/2021

Клубът е изряден, заявиха "червените"

Lap.bg

ЦСКА е изпълнил всички изисквания на Европейската футболна централа (УЕФА) и е получил лиценз за участие в европейските клубни турнири през сезон 2020/2021. 

Това заявиха от клуба в съобщение на своя официален сайт.

"Червените" уточниха, че клубът е "абсолютно изряден по отношение на финансовия феърплей". 

От ЦСКА уточняват, че издаденият лиценз означава, че клубът може да играе и в родното първенство от следващия сезон. 

"Армейци,

ЦСКА получи своя лиценз за евротурнирите за сезон 2020/21г. Клубът ни покрива всички правни и административни критерии и изисквания, както е и абсолютно изряден по отношение на финансовия феърплей, стриктно следен от УЕФА.

Документът, издаден от Лицензионната комисия към БФС регламентира и безпроблемното участието на червените в Първа професионална лига", се казва в съобщението. 

Снимка: bfunion.bg

Вчера (18 юни) стана ясно, че от УЕФА удължават сроковете, в които клубовете да изпълнят условията по финансовия феърплей. Причината е пандемията от коронавирус, която спря футбола в цяла Европа (без Беларус) за около 3 месеца, като нанесе големи финансови загуби на отборите. 

Казус с лицензирането се появи около "Левски". В предаването "Тази сутрин" по bTV Петър Ганев, който е кандидатът на феновете за член на Надзорния съвет на "сините", разкри, че ако до две седмици не бъдат погасени текущите задължения на клуба, които надхвърлят 1 милион лева, то "Левски" няма да може да играе в Европа през сезон 2020/21. 

Отново пред bTV изпълнителният директор Павел Колев заяви, че "Левски" няма да има пречки за участие в следващата европейска кампания. Той посочи, че в момента текущите задължения, свързани с казуса, са над 3 милиона лева, но лицензирането се извършва на база финансовия резултат от 2019 г.

Крайният срок за обявяване на отборите, взели лиценз за евротурните и Първа лига за сезон 2020/2021, е 30 юни.

Тагове:

цска лиценз