на живо

Военновъздушните сили се включват в 75-годишнината на ЦСКА, "Литекс" плаща (ВИДЕО)

Поне според министър Красимир Карачанаков и колегата му Владислав Горанов...

Военновъздушните сили на България ще участват в празника на ЦСКА, който е организиран по случай 70-ата годишнина на клуба. Новината първо бе обявена на официалния сайт на Министерството на отбраната и разгневи Националният клуб на привържениците на "Левски", който излезе с декларация. В нея се пита кой ще плати огромните разходи за цитираме - "подобен цирк".

Впоследствие обаче военният министър - Красимир Каракачанов, вместо да опита да тушира напрежението, сгафи по време на днешната си пресконференция, на която разкри защо министерството му ще бъде част от 70-годишния юбилей на ЦСКА. Той заяви, че "червените" честват 75-годишнината си.

“Цяла България знае, че аз съм левскар. За разлика от други политици нито си сменям пола, нито си сменям политическите убеждения, нито си сменям футболната принадлежност. Но все пак, ако бъдем обективни, трябва да кажем, че ЦСКА е един от клубовете, които писаха историята на българския футбол. И поради тази причина аз съм се погрижил те да получат пълен комфорт при отразяване на 75-годишнината. И военният клуб и на разположение, 75 години”, сподели военният министър.

Министърът на финансите Владислав Горанов съумя да поправи Каракачанов, казвайки, че ЦСКА навършва 70 години.

Не, не, няма да спорим. Вижте, добре, 70 години ли, извинявайте. Аз съм от "Левски", мога да ви кажа "Левски" кога е основан и какво и как е постигнал като успехи. Длъжен съм да покажа уважение към този клуб, който  много време е бил в армията. Поради тази причина ще има програма, която Министерството на отбраната ще участва в нея. В края на крайщата пак казвам, че много от годините на този клуб са свързани с армията и много от служещите в армията за фенове на този клуб. Така, че тук моите футболни пристрастия нямат никакво значение”, добави Каракачанов след поправката на журналистите и неговия колега.

Самият Горанов пък заяви, че "Литекс" ще плати за участието на ВВС в "червения" празник.

Тагове:

@