на живо

ЦСКА разпердушини "Адмира" за 9 минути (ГАЛЕРИЯ)

Класическа преднина преди реванша в Австрия

ЦСКА победи с 3:0 "Адмира Вакер" в първия мач от втория квалификационен кръг за влизане в групите на Лига Европа. "Червените" вкараха и трите си попадения в рамките на 9 минути през първото полувреме, а отлични впечатления оставиха Кирил Десподов, Едвин Джеси и Мауридес.

Срещата на "Българска армия" започна равностойно, като първото по-сериозно положение за ЦСКА дойде в 15-ата минута. Едвин Джеси намери на добра позиция Жоржиньо, но той стреля право в тялото на бранител на австрийския тим.

"Червените" продължиха да атакуват все по-настоятелно и усилията им дадоха резултат в 29-ата минута. Джеси сложи топката на главата на Кирил Десподов, а нападателят не остави никакви шансове на вратаря Андреас Лайтнер - 1:0 за домакините.

Снимка: Lap.bg

Две минути по-късно "армейците" поискаха дузпа за нарушение срещу Жоржиньо, но главният съдия подмина ситуацията.

В 34-ата минута резултат стана 2:0 след нова прекрасна комбинация между Джеси и Десподов, а в 36-ата домакините получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Спасич.

Зад топката застана Мауридес, който покачи на 3:0.

Снимка: Lap.bg

Темпото на игра през второто полувреме значително спадна, а чисти голови положения липсваха и пред двете врати.

Реваншът в Австрия е следващият четвъртък. Ако "червените" отстранят "Адмира Вакер", в следващия кръг ще срещнат победителя от двойката "Стярнан" - "Копенхаген".